Derde zondag van Pasen: doop van Adél

Op 14 april 2013 de Derde Zondag van Pasen werd Adél gedoopt, dochter van Peter en Nikolett. Het gezin woont in Boedapest, zowel Nederlandse als Hongaarse familie was bij de doop aanwezig. Na een toepasselijke preek van assisterend pastor Angela begon de viering van de doop en kwamen Peter en Niki met hun dochter binnen. De kinderen van de kinderkerk kwamen ook op het altaar staan. Pastoor Grete richtte zich tot de ouders en nam daarna Adél in haar armen en zei: 'In de naam van Jezus, die kinderen in zijn armen nam en zegende, ontvangen wij als zijn gemeente Adél met blijdschap in ons midden. Wij tekenen haar met het kruis van onze Heer en Zaligmaker Jezus Christus, want het is door het kruis, dat de vreugde in de wereld is gekomen'. Na het beëndigen van de dooprite gingen alle kinderen terug naar de kinderkerk om aan het eind van de viering weer terug te komen met een prachtige 'poster' waarop allemaal schaapjes waren geplakt, rondom 'schaapje Adél'. Zij kan dit thuis boven haar bed hangen en weet dat zij door veel schaapjes met liefde wordt omringd.
De dienst werd muzikaal omlijst door kantor Marjon, geassisteerd door Emile en organist Henk Veldman, die vooraf een werk van Bach speelde 'Christ, unser Herr, zum Jordan kam'. In de bewerking van dit Lutherse dooplied maakte Bach gebruik van een continue stroom van noten, hetgeen een letterlijke uitbeelding is van het stromend water van de Jordaan.
Als u de foto's van 9 april jl. heeft bekeken is het een 'wonder' dat deze eucharistieviering kon plaatsvinden in een opgeruimde en schone kerk, waar ook nog een prachtige bloemversiering was aangebracht. Een woord van dank aan allen die op welke manier danook hebben gezorgd dat deze viering mogelijk was, is op zijn plaats!

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"St. Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS