Palmzondag 24 maart 2013

Palmzondag 2013 was bitter koud, daarom vond de wijding van de palmtakken deze keer plaats in de kerk i.p.v. in de tuin en werd de processie een ommegang door de kerk, langs de banken.
Nadat de palmtakken waren gewijd werden de kinderen uitgenodigd als eerste naar voren te komen om er een in ontvangst te nemen. Het was een kleurig geheel met al die prachtig versierde palmpaasstokken en omdat de ruimte zich niet erg leent voor een rondgang van zoveel parochianen, nodigde de pastoor iedereen uit om mee te doen met deze, zoals ze zei 'Heilige chaos'. Onder het zingen van het bekende gezang 'Geeft ere de Here' deed iedereen van harte mee! Nadat de kinderen naar de kinderkerk waren gegaan werd de eucharistieviering vervolgd, waarbij het evangelie Lucas 22 vers 1 tot 23 vers 56 werd gelezen. Pastoor Grete beëindigde de viering met de palmtak in haar handen en de volgende woorden:
'Die uit dorre winter en harde grond
het groen van de lente op laat schieten
zegen hen die de palm een plaats geven
in hun huis, op de weg die ze gaan
zegen allen die metterdaad geloven
in dit teken van leven en vrede,
zegen hen waar ter wereld ook.

+ Zegene en beware u, de barmhartige God,
Vader, Zoon en heilige Geest.
Amen

Klik op de foto voor een vergroting!En dit kleine meisje hoort eigenlijk niet bij het bovenstaande verslag, maar ze was ook naar de kerk geweest, haar palmpaasstok lag al thuis vertelde ze blij!

Reacties: 1-1
Door Gast: kerkganger @ 2013-03-24 15:47:30
rapportage
Wat snel alweer een bericht! En zo'n uitgebreide fotoserie. Mooi hoor. Fijn al die kinderen in de kerk te zien. Dat doet een oude heer goed.
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"St. Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS