Vesper 18 mei a.s. in onze parochiekerk

AMERSFOORT - Zaterdag 18 mei: Vesper in Sint Joris op ’t Zand

Op zaterdagmiddag 18 mei aanstaande om 17:00 uur vindt er in de serie Vespers in de Sint Joriskerk i.v.m. met het Jazzweekend een Vesperdienst plaats in de Oud-Katholieke kerk ‘Sint Joris op ’t Zand’,’t Zand 13 te Amersfoort.
Aan deze Vesper op de vooravond van het Pinksterfeest, georganiseerd door de Raad van Kerken Amersfoort, wordt medewerking verleend door het Katholiek Kamerkoor Amersfoort onder leiding van de jonge dirigent Anthony Scheffer. Organist is Henk Veldman.
In 2002 zijn deze oecumenische Vespers in de Amersfoortse Sint Joriskerk gestart. De Vespers zijn inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende traditie, waarin naast het St. Joris Kamerkoor ook de Bergkerkcantorij, het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort en het Katholiek Kamerkoor Amersfoort participeren.
De Vesper is een zogenaamde Getijdendienst, welke aan het eind van de middag plaatsvindt en vooruitblikt op de viering van de komende zondag: Pinksteren! Het heeft de sfeer van een Engelse Choral Evensong. De Vesper duurt ongeveer drie kwartier en is vrij toegankelijk.

Herkent u onze kerk even niet, hij ziet er vanwege de restauratie zo uit:

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"St. Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS