Kerkennacht in Amersfoort: 22 juni a.s.

Ook dit jaar, op 22 juni a.s., doet Amersfoort weer mee met de Kerkennacht, die iedere 2 jaar wordt gehouden en een initiatief is van de Raad voor Kerken in Nederland.
In 2011 deed Amersfoort voor het eerst mee met maar liefst 45 kerken, waaronder de onze. Helaas was het toen heel slecht weer, maar gelukkig wisten 75 bezoekers onze kerk te vinden.
Deze keer worden meer bezoekers verwacht want Kerkennacht valt samen met het Havikconcert en Havendag. Door middel van een mooi programma in alle binnenstadskerken verwachten we dat veel mensen (een deel van) het programma zullen mee maken. De samenwerking met de andere Binnenstadskerken heeft er toe geleid dat er een aantal 'rondes' worden gemaakt, de Taizé-groep zal ieder uur een andere kerk in de Binnenstad bezoeken en telkens een viering houden van een half uur.

Programma:

17.00 uur:  Startsein vanaf de OL Vrouwetoren met carillon en trompetgeschal
18.00 uur:  Onze kerk gaat open
19.00 uur:  Avondgebed
20.00 uur:  Concert met orgel en viool
20.30 uur:  Gongenconcert
21.00 uur:  Sing-in
22.00 uur:  Korte Taizéviering
23.00 uur:  Onze kerk sluit
23.30 uur:  Gebedsdienst in de Joriskerk

Van 20.00 uur - 21.00 uur
"Kerken klinken in de nacht". Ook de Oud Katholieke kerk laat graag van zich horen.
In alle kerken wordt van oudsher zowel muziek beluisterd als muziek gemaakt. Daarom bieden wij u voor deze kerkennacht een muzikaal drieluik aan, waarin ook u naar muziek kunt luisteren en de mogelijkheid krijgt zelf muziek te maken.
Het luisterconcert wordt verzorgd door het Magdalena-trio, bestaande uit Merle Hunnego, viool, Muriel Boeke, viool en Henk Veldman, orgel. Het trio speelt  kerkmuziek uit de afgelopen drie eeuwen. Onder anderen twee Ave-Maria's, oorspronkelijk geschreven voor zangstem en piano en twee kerksonates van Mozart. Deze zijn ooit geschreven ter opluistering van het moment tussen de lezing van het Heilige Evangelie en de preek.
Na dit korte, traditionele concert kunt u luisteren naar een hedendaagse gongen-klank-improvisatie. Onder de enthousiaste aansturing van Wendela Pameyer kunt u aansluitend zelf een gong ter hand nemen en ervaren hoe het is om samen met anderen muziek te laten klinken in de kerk.
Als laatste onderdeel van ons muzikale drieluik nodigen wij u van harte uit om mee te komen zingen in ons open koor.
Wij gaan werken aan liederen uit authentieke Oud-Katholieke missen. Zowel Gregoriaanse als modernere liederen komen aan bod. Henk Veldman zal het koor leiden, m.m.v. Emile Verhey. 
Wij hopen u te mogen verwelkomen en verheugen ons op een muzikale ontmoeting.

Joriszaal
De hele avond kan er in de Joriszaal de tentoonstelling van de fotowedstrijd "Vrij om te geloven" bekeken worden en is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie/thee, de DVD "Stel ik zoek een kerk" te bekijken.

Meer informatie over Kerkennacht en alle deelnemers staat op http://www.kerkennachtamersfoort.nl/.

 

 

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS