Mooie viering Allerheiligen met gedachtenis van Overledenen

Allerheiligen met gedachtenis van overledenen.

Op zondag 3 november was de kerk goed gevuld met velen, die speciaal op deze dag hun overleden dierbaren wilden gedenken. In haar preek refereerde pastoor Grete niet alleen aan het belang van de naam, die we voor ons nageslacht bedenken, maar ook hoe we soms koosnaampjes voor elkaar bedenken.
Na de preek werden de lichtjes door de aanwezigen ontstoken en noemde pastoor Grete ter gedachtenis al degenen, die in onze harten en gedachten waren en van wie de namen opgeschreven stonden. Natuurlijk waren ook de kinderen uit de kinderkerk en de jongeren vanuit de catechese hierbij aanwezig, zij hadden hun eigen 'lichtjes' versierd.
Ter afsluiting van dit gedeelte werd een mooi en zeer toepasselijk gezang gezongen op de melodie van “Heer, herinner U de namen”. De voorbeden werden afgesloten met de acclamatie: “Niemand leeft voor zichzelf, niemand sterft voor zichzelf, wij leven en sterven voor God onze Heer, aan Hem behoren wij toe”.
Ik denk, dat ik namens velen spreek, als ik stel, dat we als parochie weer terug kunnen kijken op een sfeervolle, warme en ingetogen viering, waar velen hun steentje aan bijdroegen.
Tekst: Betty Roobol
Foto's: Wim Roobol 

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"St. Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS