Vesper in de St. Joriskerk

7 december 2013

Op zaterdagmiddag 7 december a.s.17:00 uur vindt er in de Sint Joriskerk weer een Vesper plaats. Deze Vesper wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Amersfoort. Medewerking verleent deze keer het St. Joris Kamerkoor o.l.v. Bas Ramselaar. Organist is Henk Veldman en voorganger is Jan van Adrichem.
De Vesper is een zogenaamde Getijdendienst, welke aan het eind van de middag plaatsvindt en vooruit blikt op de viering van de komende zondag. Het heeft de sfeer van een Engelse Choral Evensong. De Vesper duurt ongeveer drie kwartier en is vrij toegankelijk.
In 2002 is de serie Vespers in de Sint Joriskerk gestart op initiatief van de Raad van Kerken en het St. Joris Kamerkoor en is het inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende traditie, waarin naast het St. Joris Kamerkoor ook de Bergkerkcantorij, het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort en het Katholiek Kamerkoor Amersfoort participeren. Ook voor het komende kerkelijke jaar is er weer een zestal Vespers op de zaterdagmiddag gepland: 25 januari, 15 maart, 7 juni, 20 september en 1 november.

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"St. Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS