Oud-Katholieke Historie: Het Seminarie

Nieuwe bestemming: Zorgresidence Het Seminarie

In hartje Amersfoort aan de Muurhuizen was vroeger hetOud-Katholiek seminarie gevestigd. De leegstaande gebouwen worden nu omgetoverd tot een zorgresidence met de naam ‘Het Seminarie’. Het concept is bijzonder, intensieve zorg (indicatie ZZP4) gekoppeld aan een groot project waarin uitwisseling met de stadsbewoners voorop staat, maar waar ook MBO-leerlingen gelegenheid krijgen om werkervaring op te doen, niet in alleen in 'Het Seminarie' maar ook bij de stadsbewoners. De locatie in de binnenstad geeft vele mogelijkheden, de bewoners kunnen genieten van de rust van het gebouw en de tuinen, maar ook gebruik maken van de faciliteiten die een binnenstad te bieden heeft. Omgekeerd kunnen de Amersfoorters straks naar 'Het Seminarie' voor een lezing, tentoonstelling, kopje koffie, maaltijd etc. Omwonenden wordt gevraagd mee te helpen bij bepaalde taken, zoals bijv. bij de receptie gevestigd in het huis van Cahen, dat gekoppeld wordt aan de naastgelegen gebouwen. Zoals reeds medegedeeld in de recente parochievergadering en te lezen in het e.v. parochieblad Joris op ’t Zand is er vraag naar voorwerpen uit de voormalige kapel; van sommige grote objecten is wel bekend waar die zich bevinden (Flehite, Catharijneconvent).
Op de website van Het Seminarie staan filmpjes waarop Oud-Katholieken hun verhaal doen. Het is bijzonder dat de historie blijft bestaan in een nieuwe bestemming: ‘Het Semarie’.

Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens een bezoek d.d. 21 november 2013 (late namiddag) van het College van B&W alsmede een aantal binnenstadsbewoners aan 'Het Seminarie'. Klik op de foto voor een vergroting.

Reacties: Geen berichten
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Oud-Katholieke parochie van de H. Georgius,
"St. Joris op 't Zand"
't Zand 13
3811 GB  Amersfoort
033 - 472 1506  &  06 - 55 768 444

Site techniek: SyncCMS